2011. október 30., vasárnap

Ősz New Yorkban


Október 29. van és órák óta szakad a hó a városra. Nem vártuk. És milyen jó, hogy a meteorológusok voltak olyan úriemberek, hogy diszkréten figyelmeztettek erre, amikor arra buzdították a New York-iakat, pénteken, azaz tegnap, ha csak tehetik, menjenek ki a szabadba, és élvezzék a lombszínesedés csúcsát a simogató napfény mellett. Nagyon örülök, hogy megtettem, mert a mai hóviharban összerakosgatva ezt a tegnap beszerzett fotókból álló képsort, szinte el sem hiszem, hogy pár óra leforgása alatt hogyan szakadt ránk a tél.
Délután, munka után mentem ki a central Parkba, és útközben ért kolléganőm, Kathy telefonhívása, hogy a Szabadság Asszonyának ugyan megvolt már a születésnapi megemlékezés, a tüzijátékra most kerül sor a New York-i öbölben, Amerika kapujában, a Szabadság-szigeten. Ennyi program egy átlag amerikainak, aki itt él a városban, jobbára egy hónapra való. Nekem ez nem tünt soknak, csak most, amikor rájöttem, hogy a Szabadság-szobor 125. születésnapjára rendezett tüzijátékot csak később mutatom meg.
Most süppedjünk bele az avarillatú, cirógató őszbe, aminek ugyan se híre, se pora azóta, de a képek igazolják, hogy tegnap még itt volt, megvolt..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.